Belangrijke informatie en draaiboek kindervakantieweek

Kindervakantieweek 2024
De editie van 2024 is van maandag 12 augustus tot en met woensdag 14 augustus!

Spoorboekje
Ieder hutje krijgt een spoorboekje, de Wie Wat Waar, hierin staat belangrijke informatie voor de kindervakantieweek. Lees dit goed door. Hierin staat een korte uitleg en een samenvatting van het dagprogramma.
Bij het spoorboekje zit een lijst. Daarop dienen de namen van de kinderen genoteerd te worden met eventuele bijzonderheden. Houd deze lijst goed bij, zodat het bestuur kan controleren of iedereen aanwezig is niemand mist.

Toiletten
Er staat een toiletwagen op het terrein met 3 dames en 3 heren toiletten. Deze zijn bedoeld voor de kinderen en vrijwilligers. Het toilet in het clubgebouw is niet toegankelijk voor de kinderen en vrijwilligers!

EHBO

Nabij het clubgebouw is een EHBO-post.

Vuilnis
Er zullen dagelijks vuilniszakken bij de hutten uitgedeeld worden. Zorg ervoor dat de kinderen deze gebruiken en gooi de zakken aan het einde van de dag leeg in één van de containers.

Het veld zal gecontroleerd worden op netheid. Wij verwachten van alle vrijwilligers dat zij het terrein net houden en ook de kinderen aansporen hun rommel op te ruimen. Papiertjes, pakjes drinken, maar ook rondslingerend hout en spijkers. Wij verwachten daarbij van de hutbegeleiders dat zij aan het einde van de dag pas naar huis gaan als het in en rondom de hut netjes is opgeruimd.

Eten en drinken
Kinderen nemen een kleine lunch en een bidon/drinkbeker mee. Zorg er als vrijwilliger ook voor dat je een lunchpakket en een bidon/beker bij je hebt. Wij zorgen voor koffie en thee en wat lekkers tussendoor!

De ervaring leert dat veel hutbegeleiders lekkers voor zichzelf en de kinderen meenemen naar Doerak. Laten we voorop stellen: dat is niet nodig. Wij zorgen voor genoeg lekkers. Wil je toch zelf wat lekkers meenemen? Houd het dan bescheiden. Het is niet leuk voor de kinderen als er in die zin grote verschillen ontstaan tussen verschillende hutjes.

Clubgebouw
Het clubgebouw is uitsluitend toegankelijk voor het bestuur.

Roken

Vrijwilligers mogen alleen roken op de daarvoor aangewezen plek. Op de rest van het terrein mag NIET worden gerookt. Het liefst hebben we natuurlijk dat er helemaal niet wordt gerookt, jij bent namelijk het voorbeeld voor de kinderen!

T-shirts

Het is belangrijk dat alle vrijwilligers zichtbaar en herkenbaar zijn voor de kinderen. Wij als bestuur dragen daarom rode T-shirts. Aan de hutbegeleiders delen wij blauwe T-shirts uit en aan de losse vrijwilligers delen wij groene T-shirts uit. Wij verwachten van alle vrijwilligers dat zij deze T-shirts dragen. Dit T-shirt mag pas uit als de kinderen naar huis zijn!

Alle vrijwilligers kunnen ’s morgens bij aanvang van de dag een T-shirt ophalen bij ons uitgiftepunt. Voor hutbegeleiders is het ook mogelijk om de zaterdag voorafgaand aan Doerak al een T-shirt op te halen. Dit kan dan tussen 12.00 uur en 12.30 uur.

Aan het einde van elke dag lever je je T-shirt weer in. Ben je meerdere dagen achter elkaar aanwezig? Dan mag je je T-shirt aan het einde van de laatste dag dat je helpt inleveren.

Benodigdheden

Denk er (zeker als hutbegeleider) aan om iets mee te nemen waar je zelf op kunt zitten. Een tuinstoel is fijn, het zijn lange dagen. Zorg voor bescherming tegen goed of slecht weer: een hoed of pet, een parasol/paraplu, een (kleine)partytent.

Groepsapp

Wij maken tijdens Doerak een groepsapp aan voor alle vrijwilligers. Je kunt je hiervoor aanmelden via de QR code die wij de vrijwilligers per mail sturen of op het terrein ophangen. Tijdens Doerak communiceert het bestuur zo veel mogelijk via die groepsapp. Houd die groepsapp dus goed in de gaten!

Problemen?
Wil een kind naar huis? Moet er iets worden veranderd aan de indeling van de hutjes en/of de vrijwilligers? Wat het ook is. Meld dit dan bij het bestuur, dan gaan wij op zoek naar een oplossing. Wij zijn te herkennen aan onze rode T-shirts.

Laat nooit zelf kinderen naar huis gaan en breng ook niet zelf wijzigingen in indelingen aan. Laat dit altijd aan het bestuur over. Wij als bestuur hebben de eindverantwoordelijkheid over de vrijwilligers en kinderen en kunnen het ons niet permitteren dat wij niet weten waar onze kinderen en vrijwilligers zijn.

Je mag ons op het terrein aanspreken, maar we zijn tijdens Doerak ook bereikbaar via 06-15037320.